Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerSözlü Sınavında Fetö Tarafından Elenenler İçin Anayasa Mahkemesi Umut Veriyor



Astsubaylıktan subaylığa geçmek için yazılı sınavda başarılı olan ancak FETÖ'cü ekip tarafından mülakatta elendiklerini söyleyen astsubaylar, haklarının iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli yaklaşık 100 astsubay, 2012-15 yılları arasında tüm koşulları yerine getirip subay olmak üzere yazılı sınava girdi. Yazılı sınavdan yüksek puan aldıkları öne sürülen astsubaylar, mülakatta üst rütbeli subaylardan oluşan komisyon karşısına çıktı. Mülakattan en az 70 puan almaları gereken astsubaylar, iddiaya göre, 'heyecanlı' oldukları ya da 'soğukkanlı' olmadıkları gibi gerekçelerle düşük puanlar verilerek subay yapılmadı, yerlerine yazılı sınavlarda daha düşük puan alan astsubaylara mülakatta yüksek puanlar verilerek subaylık hakkı tanındı.

15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, komisyonda bulunan subaylardan bir çoğu ordudan ihraç edilip tutuklandı. Bunun üzerine Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi subaylar tarafından mağdur edildiklerini savunan bazı astsubaylar, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Mağdur astsubaylar, mülakatların sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınması gerektiğini ancak bu kuralın hiçe sayılarak kayıt yapılmadığını, öte yandan astsubaylıktan subaylığa geçiş yapan bazı askerlerin de darbe soruşturması kapsamında tutuklandığını iddia etti.


Haber Kaynağı: DHA