Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerReddi Hakim Talep Edip Duruşmayı Terk Ettiler

Cerattepe davasını izlemek için gelenler 6 kez arandı. avukatların erteleme talebi reddedilirken, Yeşil Artvin Derneği üyeleri ve avukatları ile davacılar reddi hakim talebinde bulunarak duruşmayı terk etti


MUHAMMET KAÇAR, OSMAN ŞİŞKO, FATİH TURAN Rize DHA
Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması dün başladı. Rize Adliyesi’nde görülecek Cerattepe karar duruşması için dün Sabah Artvin’de  toplanan 300 kişilik grup, otobüs ve özel araçlarla yola çıktı. Konvoyun önü, ilk olarak Artvin köprü mevkiinde polis ekibi tarafından kesildi. Kimlik kontrolü ve araç araması ile bir süre bekletilen grubun yolu Arhavi ilçesinde tekrar kesildi. Kimlik kontrolünden geçirilen konvoy, Rize il sınırında, fındıklı ilçesi girişinde yine durduruldu. Polisin geniş önlem aldığı, Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA araçlarının bekletildiği ilçe girişinde, yine araçlar arandı, kimlik kontrolü yapıldı. 
Fındıklı’daki arama noktasından yola çıkan grup Çayeli İlçesi ile Gündoğdu Mahallesi girişinde tekrar arandı. Adliye önüne ulaşanlar da burada yeniden kimlik kontrolü ve aramadan geçirildi. Artvin ile Rize arasındaki 156 kilometre boyunca konvoydaki vatandaşlar tam 6 kez arama noktasından geçirildi. Davaya müdahil olan 751 kişi arasında adı olmayanların geçişlerine izin verilmedi. 

Erteleme talebine ret