Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

Haberlerİstanbul'da 17 Hakim-savcı Gözaltına Alındı


HSYK'nın açığa aldığı İstanbul'da görev yapan 67 hakim ve savcı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce, 67 hakim hakkında yakalama, adliyedeki odaları ile evlerinde arama kararı verildi. Hakim ve savcılar hakkındaki soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman'ın koordinasyonunda yürütülüyor.

23 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 17, Bakırköy'de 4, Gaziosmanpaşa ve Silivri'de de 1'er olmak üzere 23 hakim ve savcı gözaltına alındı. Odalarında arama yapıldı. HSYK tarafından açığa alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında gözaltı kararı verilen 67 hakim ve savcının çoğunluğunun avukatlıktan geçen hakim ve savcı olduğu belirtildi.

18 HAKİM SAVCI KAÇAK
HSYK tarafından daha önce açığa alınan, İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yapan hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilen 135 hakim ve savcıdan 117'si tutuklandı. Balyoz davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan ile Ergenekon davasının üye hakimi Sedat Sami Haşıloğlu'nun da aralarında bulunduğu, 18 hakim ve savcı ise kaçak. Hakkında yakalama kararı bulunan 18 hakim ve savcı yakalanamadı. KAYNAK :HÜRRİYET