Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

HaberlerAdana Adliyesi'ne Fetö Operasyonu: 36 Gözaltı

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adana Adliyesi'nde görevli 36 personel gözaltına alındı, 10 kişi ise aranıyor.

Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Adana Adliyesi'nde görevli 36 personel gözaltına alındı, 10 kişi ise aranıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün adliye yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Ekipler aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve adliye memurlarının bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişi ise aranıyor.
ŞİFRELİ MESAJLAŞMA PROGRAMI KULLANMIŞLAR

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirlenen Adana Adliyesi'nde görevli 46 personel hakkında arama ve yakalama kararı verildiği bildirildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'nin Adana Adliyesi yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve adliye memurlarının bulunduğu 36 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan incelemede, şüphelilerin bazılarının, kendi aralarında cep telefonlarında 'Bylock' isimli şifreli mesajlaşma programı kullandıkları tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında 10 şüphelinin firari olduğu anlaşılmış olup, şahısları yakalama çalışmaları sürdürülmektedir."

ADANA/DHA