Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

Haberler54 Hakim Savcı İçin 3149 Sayfa İddianame

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) ‘Selam Tevhid’ soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 49’u açığa alınan 54 hâkim ve savcı hakkında 10 ayrı suçtan iddianame hazırlandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı yaklaşık 800 sayfalık rapor doğrultusunda soruşturmayı tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, 3 bin 149 sayfalık iddianameyi mahkemeye gönderdi. 49’u açığa alınan biri emekli 4’ü görevde 54 hâkim ve savcı hakkındaki iddianameyi terör ve örgütlü suçlar davalarına bakan Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek. Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar verirse 54 şüpheli birinci sınıf savcı ve hâkim oldukları için Yargıtay’da yargılanacak.

SUÇLAMALAR
İddianamede 54 savcı ve hâkim hakkında 1 ağırlaştırılmış müebbet, 1 müebbet ve diğer suçlardan da 67 yıl 3 aya kadar hapis cezaları talep edildi. Hâkim ve savcılara, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak’, ‘Siyasi ve askeri casusluk’, ‘Gizli kalması gereken bilgileri (devlet sırrı) açıklama ve bu suça teşebbüs etmek’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’, ‘Suç uydurmak’, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek’, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlamaları yöneltildi.

HSYK tarafından 54 hâkim ve savcının 49’u hakkında 14 Temmuz 2015 tarihinde görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi. 54 savcı ve hâkim hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi 3 Kasım 2015 tarihinde yurtdışına
çıkış yasağı kararı aldı.