Müvekkil Girişi

Şifremi Unuttum

Müvekkil Şifremi Unuttum

Doğrulama Kodu

Haberler2010 Kpss'de Soru Çalanlar İhraç Edilecek

Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'ndan flaş kararlar alındı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 2010 KPSS'de kopya çekenler memurluktan ihraç edilecek. FETÖ'nün mağdur ettiği pilotlar TSK'ya geri dönecek. El konular örgüt malları Vakıflar'a devredileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

OHAL çerçevesinde, 2 kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. 670 sayılı KHK'de öncelikli olarak bazı bakanlık ve kurumlarımızdan gelen FETÖ'cü tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemelerdir. Gelen liste yürürlüğe girecek. Bu FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecektir. Unvanlarını kullanmayacaklar ve haklarını kaybedecekler. Yine aynı kararnamede kapatılan kurum ve kuruluşların hakları Maliye Bakanlığı'na bırakılmıştır. Bu kararları kendileri belirleyecek, dilerse diğer kamu kurumlarına bedelsiz olarak tahsisini yapacak. Kapatılan vakıfların hakları ile ilgili sorumluluklar Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne tevdi edilmiştir.

http://www.karar.com/gundem-videolari/kurtulmustan-flas-2010-kpss-aciklamasi
<iframe src="http://www.karar.com/ajax/video/show/19317" width="648" height="365" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

"2010 KPSS'DE SORU ÇALARAK MEMUR OLANLAR İHRAÇ EDİLECEK"

2010 KPSS'de soruları çaldıkları belirlenenler memuriyetten ihraç edilecektir. 2010 KPSS ile hakkıyla memuriyete girenler ise bulundukları sıfatları kullanacaklardır. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ilgili yapılan düzenlemede SGK borçları silinecek ve aksaklıklar ortadan kaldırılacaktır. Bu kararname ile GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi düzenlenmiş, sağlık personeli ile düzenleme yapılmıştır. Çengelköy'de şehit olan İsmail Canbaz Hasan TC vatandaşlığı kendisine verilmiştir.
PİLOTLAR GERİ DÖNÜYOR

671 no'lu KHK'de ise, ilave bir takım düzenlemeler yapılmıştır. TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır. TİB'in kapatılmış ve yetkileri BTK devredilmiştir.
ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EMEKLİLİK YAŞI

2006 sonrasında kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67'den 72'ye çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75'e çıkartıyoruz.
MEMURİYETLER SON VERİLENLER

Bu kararname ile yüksek rütbeli, vali, büyükelçi, TSK mensupları sıradan bir suçtan devlet memuriyetinden atılmıyor. Bu kişiler devlete karşı işlenmiş hain bir tertibin içinde yer aldıkları için atılıyorlar. Burada devletin en üst kademelerindeki bu makamlar, valilik, hakimlik, büyükelçilik, TSK mensubu olma makamları devletin, milletin işlerini yapsın diye verilmiş unvanlardır. Milleti yok etmek için, devleti yok etmek için bu makamları kullanmaya hakları yoktur. Son derece doğru bir amaçtır.
ORGENERAL AKAR VE HAKAN FİDAN'IN TOPLANTIYA KATILMASI

Org. Akar ve MİT Müsteşarı bugünkü toplantımıza davet edildi. Kendilerinden güvenlik konularıyla ilgili bilgi alındı. Hem Genelkurmay Başkanımız, hem de MİT Müsteşarımızdan gerekli bilgi alınmıştır. KAYNAK :KARAR